Bars in Nederland waar Countrymuziek gespeeld wordt

Country is een muziekgenre dat vanuit Amerika is overgewaaid naar Nederland. Tegenwoordig zijn er heel veel countrybands uit Nederland, en het genre is op het moment van schrijven populairder dan ooit. Vooral de oudere generatie luistert naar de muziek van het Amerikaanse platteland. Uiteraard kun je de muziek luisteren vanaf je computer of je telefoon, maar in Nederland kun je ook op meerdere plekken genieten van livemuziek, gespeeld door bekende countrybands. Speciale bars die het label ‘countrybar’ hebben zijn hier geschikt voor.

Op deze pagina zullen 3 specifieke countrybars behandelen. We zullen voor jullie kijken of hier liveoptredens zijn naast een normale dj die countrymuziek speelt. De drie cafés die we hebben gekozen heten Mulligans, Graceland Bar-B-Q, en Proeflokaal Arendsnest.

Mulligans Irish Music Bar

Mulligans is een Ierse bar in Amsterdam. De muziekbar ligt op een hele bijzondere locatie, namelijk direct aan de Amstel. Vanuit dit café heb je een heel mooi uitzicht over een paar van de mooiste plekjes van Amsterdam. Er heerst een hele vriendelijke en open sfeer, waardoor de bar erg populair is geworden over de jaren heen. De bar heeft als label ‘Ierse muziekbar’ gekregen. Dit label is al tientallen jaren onderdeel van de bar. Elke dag zijn er dingen die de bar onderneemt, die ervoor hebben gezorgd dat het zo genoemd wordt.

De Ierse muziek die je in de bar hoort, is een speciale vorm van countrymuziek, die erg populair is in Nederland. Dit is een van de redenen die de bar zo populair heeft gemaakt. Elke zondag biedt de bar de mogelijkheid aan artiesten om te komen spelen. Deze ‘open avond’ biedt het podium aan iedereen die interesse heeft. Het is een soort voorspeelavond, waar muziek kan worden gespeeld. Uiteraard wordt er wel verwacht dat je Ierse muziek speelt, of een andere vorm van countrymuziek.

Er zijn nog genoeg andere dingen die je kunt doen in Mulligans. Zo worden sportwedstrijden uitgezonden en kun je genieten van een heerlijke Ierse maaltijd. In Mulligans kun je een aparte rookruimte vinden, waar je een sigaret kunt roken.

Graceland Bar-B-Q

Graceland Bar-B-Q is ook gelegen in Amsterdam, maar ligt iets minder centraal den Mulligans. De bar is op maandag gesloten, maar is de rest van de week geopend. Het is een hele multifunctionele bar, waar je kunt eten, dansen en genieten van een drankje. De hele bar is gebouwd in Amerikaans thema. Dit is ook de grootste reden dat je Graceland Bar-B-Q een echte countrybar kunt noemen. Zodra je de bar binnenloopt weet je dat je kunt genieten van echte Amerikaanse tradities.

Elke maand kun je op 2 zaterdagen de hele avond luisteren naar livemuziek in Graceland Bar-B-Q. De hotste bands komen langs om je een onvergetelijke avond te bezorgen. Op de Facebookpagina van Graceland Bar-B-Q kun je bijhouden wanneer welke band komt, zodat je je favoriete optredens niet mist. De rest van de week is er ook muziek, maar deze wordt gespeeld door een dj, of vanaf een afspeellijst. Er wordt vooral countrymuziek gespeeld, maar ook andere Amerikaanse nummers komen langs.

’s Avonds kun je in de Graceland Bar-B-Q dansen op de leuke muziek die gedraaid wordt. Je kunt bovendien heerlijke cocktails drinken. Het avondeten dat je hiervoor kunt eten wordt bereid op een speciale grill, zodat het vlees de echte barbecue smaak krijgt. Dit is namelijk toch de echte Amerikaanse ervaring.

Proeflokaal Arendsnest

Het Proeflokaal Arendsnest, ook gelegen in Amsterdam, is misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, kijkende naar de andere bars die we op deze pagina behandelen, maar na het lezen van dit stukje hopen we dat je snapt dat dit biercafé toch niet kan ontbreken. In beginsel kun je in het Proeflokaal Arendsnest vooral genieten van veel, heel veel, Nederlandse bieren. Het is echt een plek waar je allerlei verschillende pilsjes, tripels, dubbels en witbiertjes kunt drinken. Er worden alleen Nederlandse biertjes aangeboden, en elke week komen er weer nieuwe probeersels bij.

De muziekkeuze van Proeflokaal Arendsnest zorgt ervoor dat dit café thuishoort in deze lijst. Er wordt namelijk bijna alleen maar Amerikaanse country gedraaid door de mensen achter de bar. Er is geen vaste avond wanneer je kunt genieten van livemuziek, maar de afspeellijsten van Proeflokaal Arendsnest zijn erg veelzijdig, en de gasten genieten altijd met volle teugen. Wel zijn er speciale evenementen waar soms een bandje of een artiest komt. Meestal zijn dit acts die countrymuziek spelen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Kortom, er zijn meer dan genoeg plekken in Nederland waar je kunt genieten van countrymuziek. Op deze pagina hebben we het gehad over plekken in Amsterdam, maar je kunt countryclubs vinden door het hele land. Ierse pubs of Amerikaanse bars, meestal beschikt jouw stad wel over een bepaald soort countryclub.