Hotels in Nederland waar mensen countrymuziek kunnen ervaren

Country is een muziekgenre dat is ontstaan in de Verenigde Staten aan het begin van de 20e eeuw. Rond 1920 werd deze muziek echt gezien als een apart genre en deze muziek werd vooral bekend in het Zuiden van de VS. Countrymuziek is in Nederland nog niet erg groot maar wint gestaag aan populariteit. Er zijn in Nederland wel verschillende plekken waar mensen countrymuziek kunnen luisteren en ervaren. Veel van deze plekken zijn clubs en cafés in de grote steden in Nederland. Rotterdam en Amsterdam zijn hiervoor het meest geschikt en hebben de grootste diversiteit aan muziekevenementen.

Hier zijn een aantal hotels waar deze soort muziek regelmatig wordt getoond of banden hebben met andere evenementen waar country optredens zijn. Ook worden er dingen uitgelegd over de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. De locaties van deze hotels zijn met name geweldig. Vanuit de positie waarin deze hotels zijn gelegen, kun je als muziekliefhebber verblijven op een kleine afstand van muziekevenementen.

The Concert Hotel

Dit hotel is gelegen in het hart van Amsterdam en heeft dus een goede locatie voor het zien van optredens van allerlei bands en artiesten. In het hotel worden optredens georganiseerd en kunnen mensen genieten van countrymuziek. Zo zijn er al velen voor u geweest om dit mooie hotel te bezoeken. Bij dit hotel is ook een receptie die 24 uur open is. Mocht u op een ongebruikelijke tijd arriveren is dit geen probleem. Er zijn verschillende types kamers beschikbaar. Zo kun je een kamer kiezen die het beste bij jouw eisen past.

Afgezien van de optie om van country te genieten in het hotel, is de locatie van het hotel ook erg geschikt om cultuur te snuiven in Amsterdam. Vanaf The Concert Hotel zijn er verschillende grote musea op loopafstand. Zo is het slechts enkele honderden meters lopen naar het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Een andere fijne bijkomstigheid is dat het hotel gelegen is in een woonwijk. Hierdoor zul je als gast weinig last hebben van geluidsoverlast. Met deze uitstekende eigenschappen kan een bezoek aan dit hotel alleen maar positief uitpakken.

Fletcher Hotel Amsterdam

Bij het Fletcher Hotel in Amsterdam zijn heel veel dingen te doen. Zo is het hotel prachtig ontworpen in de vorm van een cilinder. De architectuur is erg fraai en bovenin het hotel is een hoogwaardig restaurant. Vanuit het restaurant is een prachtig uitzicht zichtbaar. Het hotel heeft mooie terrassen en andere drinkgelegenheden. Ook kun je hier als gast fietsen huren en er zijn ook parkeerplekken voor gasten beschikbaar.

Een golfbaan is vlakbij het hotel en hier kunnen gasten gebruik van maken. Er zijn verschillende soorten kamers beschikbaar, waardoor je als gast precies kunt kiezen waar jouw kamer aan moet voldoen.

Het hotel staat erg goed bekend en heeft een overeenkomst met de Ziggo Dome, de Amsterdam ArenA en andere locaties. Via de site van Fletcher kun je als gast bekijken wat voor evenementen, met betrekking tot countrymuziek, bijvoorbeeld Ziggo Dome te bieden heeft. Hierom is het Fletcher Hotel een goede uitkomst voor liefhebbers van bijvoorbeeld countrymuziek. De ligging van dit hotel is perfect voor het bezoeken van muziekevenementen, maar ook een prachtige verblijfplaats.

Mainport Hotel Rotterdam

Dit hotel is gelegen in Rotterdam en heeft veel te bieden. Dit luxe hotel heeft onder anderen een spa waar gasten kunnen uitrusten na een dag in Rotterdam te hebben doorgebracht. De spa heeft sauna’s, stoombaden, behandelkamers en nog veel meer mogelijkheden om ultiem te ontspannen. Bij de spa is ook een zwembad en een fitnessgelegenheid aanwezig. Ook is het hotel op loopafstand van het centrum van Rotterdam. Binnen enkele minuten ben je in de binnenstad en kun je genieten van allerlei muziek. Countrymuziek wordt ook gespeeld in Rotterdam en liefhebbers hebben dan in het Mainport Hotel een goede uitvalsbasis voor muziek en andere culturele ervaringen.

Het hotel heeft ook een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Dit is een unieke ervaring voor de gasten van dit hotel. Het hotel ligt aan de Maas en straalt één en al luxe uit. Er is een hoogstaand restaurant met uitstekend eten. Om een drankje te drinken hoef je ook niet per se de deur uit. Het hotel beschikt over een geweldige cocktailbar. Deze bar ligt aan de maas en vanaf het terras beschik je over een prachtig uitzicht over de rivier en de stad Rotterdam.

Ook is er qua parkeergelegenheid geen probleem. Het hotel heeft een parkeergelegenheid aan de overkant van de straat. Mocht je geen gebruik willen maken van je auto, dan kun je vlakbij het hotel op de metro stappen. De metro kan je op allerlei plekken in Rotterdam brengen. De kamers van het Mainport Hotel verschillen in luxe en faciliteiten. Zo kun je een kamer kiezen die aan jouw wensen voldoet.